Onderhoud

gegarandeerd 20% lagere kosten dan bij de dealer

Bij inmotiQs maken we van proactief onderhoud werk. Met ons slimme registratiesysteem zien we precies wanneer initiërend onderhoud aan jouw voertuig nodig is. Zo voorkomen we ongeplande stilstand op de weg en blijf jij onbezorgd in beweging. Onder proactieve services verstaan we technisch onderhoud aan veiligheids- en motorsystemen, olie en andere vloeistof-onderdelen. Ook voeren we eventueel vroegtijdig vervangend onderhoud uit, waarbij we zowel originele A-merken als OEM of alternatieve onderdelen monteren. Wij vertellen je wat de verschillen tussen deze drie types zijn zodat je zelf kunt bepalen welk type onderdeel het beste past bij jouw situatie. Daarmee bespaar je tijd én kosten!

truck & trailer onderhoud

APK keuringen

Is het weer tijd voor de APK? Wij verzorgen de keuringen op adequate wijze en melden de voertuigen af bij de RDW. Een APK-keuring in combinatie met een beurt bieden wij extra voordelig aan. Ook voeren wij verplichte veiligheidskeuringen uit in onze truck- en trailer werkplaats.

Lokaliseren storingen

De moderne vrachtwagen is in steeds grotere mate afhankelijk van elektronische systemen en onderdelen. Dit maakt jouw auto gevoeliger voor storingen. Met onze specialistische kennis stellen wij een effectieve diagnose van de oorzaak. Onze testapparatuur is in staat vrijwel elk merk en type vrachtwagen uit te lezen.

Reparatie

In onze werkplaats vinden onze vakkundige en slimme technici efficiënte en innovatieve oplossingen voor al jouw reparatieverzoeken en -vraagstukken. We denken verder dan de desbetreffende reparatie en kijken vooruit zodat jouw vrachtwagen in de toekomst niet meer zo snel ongevraagd stil komt te staan.

Proactief onderhoud

Met regulier onderhoud (grote en kleine beurten) voorkomen we reparaties en voortijdige strandingen op de weg. Wij controleren je vrachtauto, lichte bedrijfswagen of camper op alle relevante technische onderdelen, waaronder de veiligheidssystemen, de staat van de motor, airco en olie en andere vloeistof-onderdelen. Defecten worden zo vroegtijdig herkend en verholpen.

Vervangend onderhoud

Of het nu om een kapotte lamp gaat of een complete motorenrevisie, wij vervangen onderdelen van alle merken trucks en trailers. Via onze leveranciers kunnen wij zowel originele OE als OEM als IAM onderdelen monteren. We handelen proactief door middel van ons slimme registratiesysteem waardoor we vervangend onderhoud vroegtijdig kunnen toepassen.

Banden

Geen beweging zonder banden. In onze werkplaats zijn alle soorten en maten banden te vinden. We voeren bandonderhoud en -reparatie uit en waar nodig balanceren en lijnen we de banden uit. Oude banden worden door onze leveranciers opgehaald en duurzaam gerecycled.

Motorenrevisie

Onze vakkundige technici zijn gespecialiseerd in het reviseren van motoren, versnellingsbakken, tussenbakken en differentieels. We weten raad met motoren van alle gangbare merken.

Tachograaf ijken

Het is verplicht om elke twee jaar de tacho te ijken. Meestal wordt dit gedaan tijdens een APK-keuring. Ook op andere momenten kan het nodig zijn om de tacho te ijken, bijvoorbeeld als de spanning (tijdelijk) is onderbroken of wanneer er een andere maat banden onder het voertuig zijn gezet.

Airco

Een goed werkende airconditioning zorgt ervoor dat je ook bij hoge temperaturen comfortabel kunt rijden. Je kunt bij ons terecht voor een volledige check op je airco, eventuele reparaties en onderhoud.

Plan nu zelf
gemakkelijk
je werkplaats
afspraak in!
AFSPRAAK MAKEN
Neem contact
op voor de
mogelijkheden
0485 490 030
Ook voor onderhoud
& reparatie van lichte
bedrijfswagens