28.01.2021

2021 wordt het jaar met maximaal rendement uit uw truck…

Heijen- Als geen ander weet u dat de transportsector gericht is op het behalen van maximale productiviteit. Dat is essentieel, want de marges zijn zeer klein. Onderhoudskosten hebben eveneens grote invloed op het bedrijfsresultaat, dus vragen ze uw volle aandacht. De overstijgende vraag is dan ook: hoe valt er in 2021 meer rendement uit uw truck te behalen?

Helft uitval voorkomen

De gemiddelde kosten per ongeplande stilstand van een vrachtwagen zijn beraamd op maar liefst 1.000 euro. Naast reparatiekosten betreft het de gemiste transportinkomsten (de zogenaamde “downtime”). Cijfers van Rijkswaterstaat tonen aan dat er in Nederland het afgelopen jaar alleen al meer dan 5.000 incidenten met vrachtverkeer hebben plaatsgevonden. De bijbehorende economische schade was al meer dan een half miljard euro. De ANWB stelt vast dat een derde van de gevallen te voorkomen was geweest door tijdig onderhoud. Tel daarbij nog eens op wat preventief onderhoud kan betekenen, en je mag toch wel stellen dat de helft van de uitval te voorkomen is. Dit levert misschien wel de grootst denkbare besparing voor het transportbedrijf op, dus maximaal rendement.

Gezonde bedrijfsvoering

Tijdig en preventief onderhoud vormen zeker geen luxe, maar een essentieel onderdeel van een gezonde bedrijfsvoering. Bij inmotiQs wordt er daarom per truck een analyse gemaakt. Vragen als: “wat zijn uw behoeften, wat zijn de bijzonderheden van deze truck en het bedrijf, en welke algehele onderhouds- en reparatiestatistieken kennen we van het desbetreffende model”, worden hierin meegenomen. Aansluitend wordt een individueel onderhoudsschema opgesteld. Daartoe behoort vanzelfsprekend ook de vervanging van de banden. En er is meer mogelijk…

Hogere restwaarde

Het zorgvuldig en frequent reinigen van de vrachtwagen kan ook al ongeplande stilstand voorkomen. Zo kunnen zand en vuil onderdelen aantasten en corrosie veroorzaken. Het voldoende vaak reinigen van de truck en eventuele oplegger zal bovendien een verlenging van de levensduur en hogere restwaarde opleveren. Veel tijd om het reinigen voor elkaar te krijgen is overigens niet nodig, want inmotiQs beschikt over een smart truckcarwash. Het wasproces vindt plaats met innovatieve reinigings- en verzorgingsproducten, en er wordt gewerkt volgens de kwaliteitsnormen van de NVWA.

Méér weten

Wie dit jaar het maximale wil halen uit het wagenpark, die maakt gauw een vrijblijvende en bovenal inspirerende afspraak met Bram Vissers van inmotiQs via 0485 490 030 of info@inmotiqs.nl.