10.03.2021

2021: Welke weg slaat de transport en automotivesector in?

De auto-industrie is altijd al een voorloper geweest in de acceptatie van nieuwe technologie en dit zal in 2021 niet anders zijn. Hoewel de verwachtingen voor de eerstkomende nieuwe jaren simpelweg uitbreidingen zullen zijn van eerdere trends, belooft 2021 vanwege Covid-19 iets anders… De grootste autotrends die 2020 tegemoet gingen waren verbonden en autonome voertuigen. Covid-19 had – en heeft nog steeds – een aanzienlijke invloed op beide trends.

Verbonden voertuig

Autoconnectiviteit, de verbinding tussen mensen, auto’s en hun omgeving, is een sterk groeiend gebied en veel meer dan alleen een nieuwe technologie. Het staat voor de complete mobiliteit van morgen. 70% van de wereldwijd verzonden voertuigen zal in 2021 ‘’connected’’ zijn. Covid-19 versnelt deze trend om de veiligheid en rijbeleving steeds beter op persoonlijke wensen aan te laten sluiten en daardoor het comfort en de gezondheid van de chauffeur en passagiers continu te monitoren.

Autonome voertuig

Deze trend heeft meer tijd nodig om tot stand te komen. Ondanks dat er al wel autonome auto’s en trucks bestaan, zal er naar verwachting in 2035 slechts 10% van de productgroep autonoom zijn. Men vermoedde dat 2020 een keerpunt zou worden voor de acceptatie van elektrische voertuigen. De pandemie heeft echter gezorgd voor veel verstoringen in de toeleveringsketen.

Trends in 2021

We zien de trends in de transport en automotivesector in 2021 duidelijk uiteenvallen in twee categorieën: software en rijervaring. Zowel de basisbehoeften als de psychologische behoeften van chauffeurs en passagiers moeten tijdens het gebruik van het voertuig worden aangepakt. De focus zal verschuiven naar zelfontplooiing, waaronder productiviteit en creativiteit met behulp van data, inhoud en onderhoud.

inmotiQs beweegt mee

Het is inspirerend om te zien hoe snel de ontwikkelingen van techniek gaan in de transport en automotivesector. Tegelijkertijd zijn we ons er ook van bewust dat moderne auto’s en vrachtwagens steeds meer afhankelijk worden van elektronische systemen en onderdelen en daardoor gevoeliger worden voor storingen. Met nieuwe technologieën kunnen we steeds beter het voertuig helemaal uitlezen. Door regelmatig onderhoud worden defecten op tijd gevonden en verholpen. Hierdoor wordt voortijdige stilstand op de weg voorkomen.

Klaar voor de toekomst

Bij inmotiQs staan innovatieve ontwikkelingen en slimme oplossingen centraal. We staan klaar voor advies over onderhoud en reparatie en denken graag met je mee over innovatie en duurzaamheid. Samen zorgen we ervoor dat jouw voertuig helemaal klaar is voor de toekomst! Maak snel een afspraak via 0485 490 030 of stuur een mailtje naarinfo@inmotiqs.nlom alle mogelijkheden te bespreken.