12.04.2021

DHL Freight doet test met elektrische Volvo FH

Leuk nieuws in de automotivesector! Volvo Trucks en DHL Freights testen samen  een zware elektrische truck. Deze samenwerking markeert een nieuwe essentiële stap voor wat betreft klimaatneutrale transportoplossingen voor de langere afstand. Het gaat om de introductie van het versnellen van transport in Europa. Vanaf maart rijdt deze 60-tonner tussen twee logistieke DHL terminals in Zweden met een afstand van ongeveer 150 kilometer. InmotiQs volgt de ontwikkelingen op de voet. 

Een heel bijzondere proef

Op dit moment worden elektrische trucks voornamelijk gebruikt voor korte afstanden binnen steden en in stedelijke gebieden. Projecten met zware elektrische trucks over langere afstanden zien we nog nauwelijks. Het is daarom een heel bijzondere proef.

Het is de bedoeling dat Volvo en DHL tijdens deze pilot belangrijke ervaring evenals kennis verzamelen om een geschikte laadinfrastructuur te kunnen opzetten én leiden. De opgedane inzichten moeten in de toekomst bijdragen aan de optimalisatie van de juiste balans tussen gereden afstand, laadgewicht en laadpunten in het dagelijkse wegtransport, aldus Volvo.

Duurzaamheid als middelpunt

De actieve samenwerking tussen DHL en Volvo Trucks heeft als doel het verkleinen van de ecologische footprint. Duurzaamheid staat in hun bedrijfsstrategie centraal, ook in die van inmotiQs trouwens.

“Ons doel is om alle logistiek gerelateerde emissies tot nul terug te brengen. Om dit te bereiken, zijn al belangrijke mijlpalen behaald: vergeleken met 2007 is de CO2-efficiëntie van DHL met 35% verbeterd. We hebben hiervoor innovatieve technologische oplossingen en sterke partners nodig. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking met Volvo Trucks, een van de meest vooruitstrevende truckfabrikanten ter wereld, ons zal helpen bij het behalen van onze ambitieuze milieudoelstellingen in het wegtransport”, zegt Uwe Brinks, CEO bij DHL Freight.

Kansen voor de transportsector

DHL Freights moedigt actief verschillende projecten aan op het gebied van duurzame en fossielvrije technologie. Bij inmotiQs juichen wij dat eveneens toe. Dat hebben we dus met elkaar gemeen! Wij houden ons namelijk ook dagelijks bezig met de continu bewegende transportwereld. Zo zijn we dus altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een duurzamere toekomst. Wil jij weten wat uitvoerbaar is voor jouw bedrijf? Stuur dan gauw een mailtje naar info@inmotiqs.nl en we zetten alle opties voor je op een rijtje. Er is méér mogelijk dan je denkt.

 

Bron: nieuwsbladtransport.nl