07.07.2021

De voordelen van een elektrische bedrijfswagen.

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat is inmiddels wel duidelijk. We zien al steeds meer elektrische personenauto’s op de Nederlandse wegen zoals Tesla’s, Hyundai Kona’s of de Ford Mustang Mach-e. Veel mensen kiezen voor elektrisch rijden omdat het op de lange termijn veel voordelen met zich meebrengt. Iets minder bekend zijn de elektrische bedrijfsauto’s, maar deze zijn er ook volop! Van Renault Kangoo Z.E. tot Volkswagen e-Crafter en alles wat daartussen zit. Ook op zakelijk gebied zijn er veel voordelen voor elektrische bedrijfswagens. We zetten de voordelen op een rijtje.

Elektrisch rijden maakt het verschil

Er is een tijd geweest dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ‘in’ was. Dat ligt tegenwoordig iets anders want het is niet meer zo dat je je daarin extra kunt onderscheiden als bedrijf. Met een elektrische bedrijfswagen kan dat wel. We zien dat er nog veel bedrijven zijn die nog niet zijn overgestapt naar elektrisch rijden. We zien ook dat veel bedrijven en met name overheidsinstellingen het steeds belangrijker vinden dat leveranciers hun steentje bijdragen aan een beter klimaat. Je kunt zelfs zeggen dat zij een gedragscode eisen waaraan maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt voldaan. Met een elektrische bedrijfswagen verstevig je jouw positie en zal je zien dat er meer goodwill gerealiseerd wordt bij meer afnemers.

Daarnaast is een elektrische auto ook heel stil waardoor er geen geluidsoverlast meer ontstaat. Dit is vooral voor een bedrijfswagen een heel fijne gedachte. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een stilstaand pakketbusje dat bij elk afleveradres de dieselmotor laat draaien om een pakketje af te geven. Een elektrische bedrijfsauto voorkomt deze vorm van hinder.

Financiële voordelen

Naast voordelen voor het milieu, is financieel voordeel natuurlijk ook een heel interessante. De overheid stimuleert elektrisch rijden. Bij particuliere rijders is dat te zien in een vrijstelling van de BPM en wegenbelasting. Bij zakelijke auto’s is het lage bijtellingspercentage van 4% (tot 50.000 euro) een groot voordeel. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de financiële stimulansen om de overstap te kunnen maken. Denk dan aan de Milieu Investeringsaftrek (MIA) waarmee het mogelijk is om tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst.

Elektrische auto’s zijn waardevaster

Zoals je hierboven al gelezen hebt wordt het elektrisch rijden nu nog gestimuleerd door de overheid. Er zit natuurlijk een moment aan te komen dat er besloten wordt om de vervuilers meer belasting te gaan laten betalen. Dat maakt een auto met verbrandingsmotor op een gegeven moment oninteressant waardoor er een run zal ontstaan op elektrische auto’s én bedrijfswagens. Het is nu dus nog niet direct te zien, maar in de toekomst zullen elektrische (bedrijfs)auto’s aanzienlijk waardevaster worden.

Maak nu gauw de overstap en profiteer van jouw voordeel

Het is je inmiddels duidelijk geworden dat het rijden met elektrische bedrijfswagens daadwerkelijk grote voordelen met zich meebrengt. Maar wat houdt dit in qua onderhoud en reparatie? Maak gauw een afspraak via info@inmotiqs.nl en laat je adviseren door onze vakmensen over welke mogelijkheden inmotiQs voor jou heeft!