03.11.2021

Efficiënter en veiliger rijden met volgsystemen van Regent

Heijen – De wereld wordt iedere dag een stukje complexer. De kunst is juist dat we de dingen eenvoudiger maken. Vooruitgang binnen een organisatie wordt steeds meer afhankelijk van informatie. Denk hierbij aan data over bijvoorbeeld locatie, status, condities, onderhoud, configuratie, chauffeurs, routes, tijdstippen, verbruik, rapportages en afwijkingen hierin. Hoe verkrijg je deze data eenvoudig én ook nog eens heel toegankelijk gepresenteerd? InmotiQs laat je kennis maken met het slimme truckvolgsysteem van Regent.

Zoveel meer dan volgen

Het voertuigvolgsysteem van Regent bestaat uit zowel uit hard- als software. De hardware laat zich vlot inbouwen en bevat een GPS-ontvanger die in verbinding staat met diverse satellieten. Zodoende kan het voertuig exact gevolgd worden. Daar houdt het zeker niet mee op, want de hardware zendt bijvoorbeeld ook data toe over de gereden snelheid, de route en tijd. Het real time inzicht en de vervolgrapportages dragen dan ook substantieel bij aan verbetering van de productiviteit. Zowat alle factoren die worden gevolgd met ons volgsysteem voor vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen en bedrijfsmateriaal zullen helpen om de brandstofkosten te verlagen. Zoals je weet is snelheid een wezenlijke factor bij hoog brandstofverbruik. De juiste snelheid toepassen zal de brandstofconsumptie van jouw voertuigen aanzienlijk reduceren.

Maximale veiligheid

Ook een andere grote kostenpost kan erdoor geëlimineerd worden: overmatig stationair draaien of de airco volop laten draaien terwijl het voertuig stilstaat. Je kunt namelijk dankzij vooraf ingestelde tijdslimieten een signaal ontvangen waarop je kunt anticiperen. Wat ook al mogelijk is: je kunt het tijdslot koppelen aan de oplegger. Op het door jou gewenst moment kan de oplegger op afstand geopend worden. Dat is niet alleen maar praktisch, maar ook heel veilig. Sowieso draagt ons volgsysteem nadrukkelijk bij aan de veiligheid, want zodra het voertuig gestolen wordt, kan de verborgen gps-ontvanger jou helpen om het bedrijfsmaterieel met lading terug te vinden. Een andere veiligheidsthema: tijdig onderhoud. Het gps-volgsysteem kan onderhoudswaarschuwingen doorgeven. Zo ben je altijd tijdig geïnformeerd indien routineonderhoud voor het voertuig moet worden ingepland. Tijdig onderhoud zorgt ervoor dat het transportmiddel voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en zorgt er mede voor dat onverwachte kosten voorkomen worden.

Ga ervoor en kom in beweging

InmotiQs is sinds kort officieel dealer van Regent. Met het systeem van Regent zorg je direct voor een betere routeplanning, beter rijgedrag, vermindering van het brandstofverbruik en het aantal gereden kilometers én de algehele veiligheid. Wil je meer over deze en de andere voordelen weten? Neem dan nog vandaag contact op via info inmotiqs.nl of bel met 0485 490 030.